Konijnen

Vachtverzorging

Bij ons in de salon worden ook konijnenvachten behandeld. Voornamelijk voor langharige konijnen is dit van belang.

Het goed verzorgen van deze konijnen is heel intensief voor een eigenaar. Konijnen hebben een hele dunne huid waardoor je erg zorgvuldig te werk moet goed om beschadiging tegen te gaan. Maar natuurlijk zijn kortharige konijnen ook van harte welkom..

Bij ons in de salon worden alle konijnen zonder narcose behandeld.

Ontklitten

Alle klitten worden met een kam en borstel verwijderd. Het kan zijn dat de klitten eruit geknipt moeten worden dan kan er een kale plek ontstaan. Maar dit is snel weer aangegroeid. Het ontklitten is niet bij ieder konijn mogelijk dit ivm beschadiging aan de huid.

Heeft u een langharig konijn wat in de klit zit? Zorg ervoor dat uw konijn goed blijft eten en neem zo snel mogelijk contact op met ons. Wij zullen proberen uw konijn zo spoedig mogelijk te helpen. Veel konijnen die vervilt zijn kunnen hun warmte niet meer kwijt en gaan hierdoor niet meer eten. Dit is zeer slecht voor het maagdarmstelsel van uw konijn. Ook zult u erop moeten letten dat uw konijn geen diarree krijgt. Mocht dit toch het geval zijn, dan zult u zo snel mogelijk contact op moeten nemen met uw dierenarts.

Wassen en drogen

Het wassen en drogen maakt uw konijn niet alleen schoon en fris, maar dit helpt ook uw konijn door de rui heen te krijgen. Door het wassen en drogen worden oude haren verwijderd.

Scheren

Alle haren worden met een speciale tondeuse op lengte van 0,6 t/m 3,0 mm geschoren. Wanneer konijnen erg vervilt zijn is het lastig om de huid van de vacht te onderscheiden. Op bepaalde delen van het lichaam is het moeilijk om de klitten weg te scheren zonder de huid te beschadigen, veroorzaakt door de tondeuse, te voorkomen. Indien een konijn ernstig vervilt is kunnen wij hier geen garantie op geven.

Knippen

Dit kan alleen bij langharige konijnen. Alle haren worden met een effileerschaar ingekort tot de gewenste lengte. Als uw konijn in de klit zit is dit helaas niet mogelijk.

Nagels knippen en oren schoonmaken.

Bij ieder bezoek aan Debotrim worden altijd nagels en oren nagekeken. Het is ook mogelijk om hiervoor apart een afspraak voor te maken.

Probeer optijd contact op te nemen met ons als u de vacht van uw konijn niet meer bij kan houden. Hierdoor voorkomt u problemen met de vacht.

Click edit button to change this text.