TTouch

Tellington TTouch® kan ingezet worden bij opvoeding en training, bij het versterken van de band tussen mens en dier en als ondersteuning bij fysieke klachten of gedragsproblemen. De methode gaat uit van het absolute verband tussen de lichaamshouding en het gedrag van dieren . Met behulp van lichaamswerk, balanstraining en speciale hulpmiddelen werken we aan ontspanning en zorgen we ervoor dat het dier zich lichamelijk en mentaal prettig voelt in de salon. Dit maakt dat dieren zelfvertrouwen krijgen, het fijn vinden om samen met ons te zijn of met ons te werken.

LICHAAMSWERK

De zachte, aandachtige aanrakingen (de TTouches) laten niet alleen lichamelijke spanning afvloeien, maar zorgen ook voor meer mentale en emotionele rust. TTouch kost weinig tijd en kan gewoon op de trimtafel worden toegepast. In slechts een paar seconden tot enkele minuten zorg je ervoor dat de hond zich meer op zijn gemak voelt en minder angstig is. Hij is beter hanteerbeer waardoor het kammen, wassen en knippen eenvoudiger en sneller gaat.

BANDAGES

Naast de TTouches kan een lichaamsbandage ook enorm helpen in trimsalon. De bandage kan zorgen voor een veilig gevoel, het helpt te kalmeren en zorgt voor een beter lichaamsbesef. De bandage kan tijdens het trimmen gedragen worden, maar ook bijvoorbeeld tussen het wassen en drogen in, zodat de hond even de mogelijkheid krijgt te herstellen. En voor wie denkt dat de bandage in de weg zit tijdens het trimmen: Een kalme hond mét bandage is makkelijker te trimmen dan een zeer angstige en onrustige hond zonder bandage ;-).